Steun ons en help Nederland vooruit

vrijdag 16 december 2016

Geld voor ondersteuning is bedoeld voor mensen die dat het meest nodig hebben!

Geld voor ondersteuning is bedoeld voor mensen die dat het meest nodig hebben!

D66 wil dat geld, dat bedoeld is voor de zorg, ook daadwerkelijk daar terecht komt waar dat het meest nodig is. Bij de jeugdzorg. Bij de WMO, de hulp bij het huishouden. En ook  bij mensen die tijdelijk of langdurig geen werk hebben en daardoor onvoldoende kunnen participeren in onze samenleving.

 

“’Er bestaan wachtlijsten binnen de jeugdzorg die er gewoonweg niet zouden mogen zijn. Kinderen die problemen hebben verdienen het snel goede hulp te krijgen. Dat is nu, ondanks alle goede bedoelingen, nog te vaak niet het geval.” Aldus fractievoorzitter Annemieke Boellaard.

Net zoals in het overgrote deel van Nederland, heeft ook Bernheze geld over binnen het sociaal domein. Dat klinkt raar in een tijd waarin er ook gekort is. Het is goed dat wordt onderzocht hoe dit kan. D66 vindt dat dit geld sowieso goed besteed moet worden, namelijk binnen de zorg en de participatie, daar waar het nodig is.

 

Onderzoek

In Bernheze zal in april 2017 duidelijk zijn of o.a. de huishoudelijke hulp goed georganiseerd is, waar de knelpunten zitten en waar het beter kan. Voor de mensen die in de knel zitten, onvoldoende steun en zorg krijgen wil de partij geld vrijmaken. Niet eenmalig, maar structureel.

 

Wat betreft de participatiewet is er nog veel onzeker en is de verwachting dat er nog veel extra middelen nodig zijn. D66 vindt het daarom verstandig geld te reserveren om problemen op te vangen die de komende jaren zullen ontstaan. En zeker wat betreft de jeugdzorg maakt fractievoorzitter Annemieke Boellaard zich serieus zorgen.

 

Samengevat wil D66 geen geld uitgeven om het uitgeven, maar wel serieus werk maken van echte verbeteringen binnen de zorg. Geen wachtlijsten meer bij de jeugdzorg. Werk voor mensen die door bijvoorbeeld gezondheidsproblemen of een handicap dat niet of moeilijk kunnen vinden. Zinvolle dagbesteding voor jong en oud. En voldoende hulp in de huishouding voor wie dat niet meer zelf kan regelen. D66 wil problemen structureel oplossen, daar hebben onze inwoners echt wat aan.

 

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met fractievoorzitter Annemieke Boellaard, via

d66a.boellaard@gmail.com  of 0638750047.